Ahány ok, annyi megoldás

 

A fehérítés a fogak teljes átvizsgálásával kezdődik.

A fehérítési folyamat első lépéseként el kell távolítani a fogfelszínről és az íny alatti területről a fogkövet. Ezek után következhet a polítpasztával és polírkefével és/vagy polírgumival történő polírozás.

 

A "hagyományos" polírozás helyett választhatjuk a homokfúvásos polírozást (air flow-t), melynek során egy egészen finom por és víz keverékének segítségével simává varázsoljuk a fogakat, így a felületi elszíneződések is eltűnnek. Az "air flow" anyaga a fogközökbe is képes behatolni, így lehet, hogy polírozás után kémiai fehérítésre már nem is lesz szükség.

 

Amennyiben mégis, a fogszövetek mélyebb rétegeit is érintő elszíneződések esetén az így előkészített fogfelszínen könnyebben áthatol a fehérítő gél, és feloldja azokat a lerakódásokat, amelyek az elszíneződést okozták. Ilyenkor oxidáción alapuló fehérítőrendszereket alkalmazunk, melyek fő alapanyaga a karbamid-peroxid.

 

Ennek hatékonyságát a hatóanyag erőssége, illetve a hatóidő (vagyis az, hogy egy ülésben hányszor ismételjük meg a 15-20 perces eljárást) és a hőmérséklet egyaránt befolyásolja. Utóbbit biztosítja a kezelt felületre irányított LED-lámpa.

 

Mivel a fehérítési eljárás során csak a valódi fog színe változik, a töméseké, pótlásoké nem, célszerű a fogfehérítés után a régi, elszíneződött töméseket ki

cserélni, illetve pótlás készítésekor - azt megelőzően - fogfehérítést végezni.

Válasszon bennünket!

Rendelőnk Kecskeméten, a belvárosához közel, kertvárosi környezetben,

könnyen megközelíthető helyen található, ahol a parkolás biztosított.

A magas szakmai színvonalat munkatársaink folyamatos elméleti és gyakorlati képzésével biztosítjuk.