menü

Barázdazárás

Leggyakrabban gyermekek rágófogain alkalmazott eljárás. Ha gyermekünk szájába pillantva sötét elszíneződést látunk a rágófogak felszínén, barázdáiban, de azok még nem lyukasak, akkor érdemes fontolóra venni ezt a kezelést, mivel gyors, teljesen fájdalommentes, nem kell fúrni, nincs foganyag veszteség, és nem utolsósorban olcsóbb, mint egy tömés.

 

Barázdazárás

 

A rágófogak rágófelszíne meglehetősen rücskös, barázdált. Ezekben a barázdákban az ételmaradék megrekedhet és a felszaporodó baktériumok elindíthatják a fog szuvasodását.

 

A barázdazárás célja az, hogy a szuvasodásra hajlamos fogfelszínre (barázdába) egy fluorid tartalmú szilárd műanyag védőréteg, védőburok (folyékony kompozit) kerüljön, ezzel gátolva meg a fogszuvasodás kialakulását. A barázdazárás során a fogorvos az erősen barázdált fogak rágófelszínét bekeni egy híg, folyékony anyaggal, ami szétfolyik a barázdákban és megkeményedik.

 

Évekig tartós marad, de rendszeresen ellenőriztetni kell; a gyermekek hosszú ideig viselhetik, de a fogorvosnak időnként ki kell egészítenie vagy cserélnie, hogy biztos lehessen abban, nem indult meg alatta a szuvasodás. A barázdazárás módszere a felnőttek ép rágófogaira is alkalmazható - kissé módosított változatban.


Válasszon bennünket!

Rendelőnk Kecskeméten, a belvárosához közel, kertvárosi környezetben,

könnyen megközelíthető helyen található, ahol a parkolás biztosított.

A magas szakmai színvonalat munkatársaink folyamatos elméleti és gyakorlati képzésével biztosítjuk.