Cikkeink - Javaslataink

Cikkek

A fogfehérítés

Fiatalon a legtöbb embernek még fehérek a fogai, de az évek során (evés, ivás, bizonyos gyógyszerek, dohányzás, stb. hatására) elszíneződhetnek. Korszerű, orvosi segítséggel történő fogfehérítéssel azonban megoldható ezen elszíneződések eltávolítáas vagy csökkenthetünk mértékén, méghozzá a fog és az íny károsítása nélkül. Az eljárás tehát nem okoz szöveti károsodást; sőt, szükség esetén - néhány évente - akár meg is ismételhető.

A gyökérkezelés menete

A fogbélről (pulpa) legtöbben úgy tudják, hogy ez a fog "idege", ez azonban tévhit. Valóban találhatóak itt idegek is, de a pulpát ezen felül kötőszövet, nyirokerek, artériák és vénák alkotják. Igazán nagy szerepük a fogak fejlődése során van, később pedig többek között az érzékelésben (például hőérzékelés).Kik a higiénikusok?

A fogászatokon egyre többet találkozunk higiénikus kollégákkal. Szájhigiénés kezelések alkalmával a páciensek kezelését is ők végzik. Cikkünkben ezen kollégák bemutatására vállakozunk!

Az Egészséges Száj Világnapja 2024

Az Egészséges Száj Világnapja minden év március 20-án van. Cikkünkben a szájüregi egészség fontosságára hívjuk fel a figyelmet és feltárjuk a kapcsolatot az orális egészség és az általános egészség között!

Magas szintű szakmai kezelések a fogászatban kardiológiában

szechenyi2020