Fogászat

Címoldal Fogászati implantátumok

Fogászati implantátumok

Fogászati implantátumok

A foghiányok pótlásának legkorszerűbb módja az implantátumokra készített fogpótlás. A fogászati implantátumok mesterséges foggyökerek, amelyek tökéletesen beépülnek az állcsontba, biztonságos alapot nyújtva a kivehető, vagy fix fogpótlásoknak.

Az implantátumokra készített fogpótlás előnyei:
- megszólalásig hasonlít a természetes fogakra
- nem fogja érezni a különbséget (az eredeti fog és a helyette kapott implantátum között)
- biokompatibilis anyagokból készül, ezért a szervezet befogadja
- az implantátuma akár élete végéig kiszolgálhatja, megfelelő gondozással és szájhigiéniával
- minimál invazív
- egészséges fogai érintetlenül maradhatnak; ellentétben a hagyományos eljárásokkal, az egészséges fogakat nem kell lecsiszolni a fogpótlás   készítéséhez
- segít a csontállomány megtartásában; a csont terhelése, stimulációja mérsékli a további csontvesztést – ez az egyik legnagyobb előny
- stabilitást és kényelmet biztosít, a fogpótlási megoldások széles választékával. Egy, vagy több fog hiányánál, valamint akár teljes fogatlanság esetén   különféle kezelések és implantációs megoldások állnak rendelkezésre

1. Egy fog pótlása:
Az implantátum úgy működik, mint a természetes fog gyökere, megtámasztja az egyedi kerámia koronát.

2. Több fog hiányának pótlása:
Az implantátumokra épülő híd a legkorszerűbb eljárás. Ilyenkor fogászati implantátumokhoz rögzítjük a természetes kinézetű hídpótlást.
Az implantátum melletti egészséges fogakat érintetlenül hagyjuk. A fogászati implantátumok erős, biokompatibilis titánból készült csavarok, melyek úgy működnek, mint a természetes foggyökér. Biztosítják a csontállomány stabilitását, segítségével visszaállnak a rágási funkciók, az ízérzékelést nem befolyásolja. Kedvező csontkínálat esetén teljes foghiánynál is készülhet híd.

3. Kivehető, implantátum megtámasztású fogsor:
Egy rögzített megoldás, ahol a fogsor kettő, vagy több implantátumhoz kapcsolódik. Az egyik legköltséghatékonyabb módszer. Magabiztosan rághat, fogyaszthat bármilyen ételt, az ízlelését ugyanakkor nem befolyásolja. A fogsorát ugyan kiveheti, de egyáltalán nem kell fogsorragasztót használnia.

4. Kivehető, stég megtámasztású fogsor:
Még biztonságosabb megoldás, ha a fogsorát egy stéghez kapcsoljuk, melyet kettő, vagy több implantátum rögzít az állkapocshoz. Ezzel egy erős megtámasztást biztosítunk fogsorának. A fogsorát kiveheti tisztításhoz, de természetesen egyáltalán nem kell fogsorragasztót használnia.

Magas szintű szakmai kezelések a fogászatban kardiológiában

szechenyi2020