Pályázatok

Címoldal Pályázatok

Pályázatok

Pályázat 2018

A kedvezményezett neve:
Augusztin Medical Egészségügyi, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe:
Az Augusztin Medical Kft. versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén.

A szerződött támogatás összege:
5 891 887 Ft

A támogatás mértéke:
(%-ban), 50

A projekt befejezési dátuma:
2018. 08.31.

A projekt azonosító száma:
GINOP-2.1.8-17-2017-01462

A projekt tartalmának bemutatása:
Projektünk keretében négy innovatív gép beszerzését valósítottuk meg. A gépek beszerzésével egy új szolgáltatás jön létre, hiszen eddig nem rendelkeztünk ilyen tudású (Carestream 8100 2D+ panoráma) röntgen készülékekkel. Ezentúl akár más fogorvos kollégák számára, illetve egyéb orvosok (pl. fül és orrgégészek számára) is tudunk röntgen felvételeket készíteni, ezért hozzánk is küldhetik pácienseiket és így új szolgáltatás nyújtására leszünk képesek, mely természetesen árbevétel növekedést is eredményezni fog. Ma már a panoráma röntgen egy jól felszerelt rendelő fontos, meghatározó része, amely óriási segítséget nyújt a fogorvosok munkájában. Míg a hagyományos kis fogászati röntgen csak egy-két fogról tudott felvételt készíteni, addig a panoráma röntgen az egész fogsor állapotáról ad információt. Nélkülözhetetlen a szájsebészeti beavatkozások előtt, a fogszabályzó kezelések előtt, a góckutatás esetében vagy a fog implantáció során. A panoráma röntgenfelvétellel a korábbi fogászati beavatkozások hibáit is feltárhatjuk, melyeket természetesen szükség esetén ki is javítunk. Továbbá a fogínysorvadás, vagy éppen a fogínyvérzés okai is felderíthetőek, valamint a ki nem nőtt fogak elhelyezkedéséről vagy akár a bölcsességfogakról is fontos információkat szolgáltat egy panorámaröntgen.A beruházásra elmondható, hogy segítségével sokkal jobb minőségű szolgáltatást tudunk majd nyújtani. Precízebb eszközökkel fogunk tudni dolgozni. A lézer készülékre szintén igaz, hogy használatával nem csak hatékonyabban tudunk kezelni, de jelentős mértékben javítja a szolgáltatásunk minőségét.

Európai Unió
logo

Premium Health Concepts

Orvosok által vezetett táplálkozási és diétás program a tartós fogyás érdekében.

Mi is a Premium Health Concepts?

A Premium Health Concepts a táplálkozással, a mozgással kapcsolatos szokások és az orvosi tanácsadás kombinációját tanítja meg. Ezt a módszert az orvosi gyakorlatban folytatott sokéves eredmény igazolja.

Hogyan profitál Ön a Premium Health Concepts-ből?
- egészséges és tartós fogyás, éhezés nélkül
- nincs jojó effektus
- rövid időn belül látványos eredmények
- zsírcsökkenés az izomzat egyidejű megörzése mellett
- folyamatos orvosi háttér áll pácienseink mögött

Hogyan működik a Premium Health Concepts?

A 4 működési fázis

1. Alkalmazkodási fázis
Arra szolgál, hogy cukortartalékokat, amelyek az izomzatban és a méjban vannak felhalmozva, elégesse, és ezzel a zsírégetés mihamarabb megkezdődhessen.

2. Zsírelégetési fázis
A Premium Health Program lehetővé teszi a súlycsökkentést anélkűl, hogy az izomzat jelentős mértékben leépülne. Ezáltal megakadájozza a jojó effektust, mert a szervezet nem fúj "éhségriadót".

3. Ellenőrzési fázis
A Premium tanácsadója ellenőrzi, hogy azsírtömege csökken-e.

4. Jó közérzet fázis
Ebben a fázisban már sikeresen megtanulta és átalakította életmódját és táplálkozását, tartani tudja elért súlyát.

Vizsgálataink rövid ismertetése

Vizsgálat: Fizikális vizsgálat, a test megtekintése, tapintása, hallgatózás, tájékozódó látásvizsgálat, vérnyomás mérés.

Ekg: a szív elektromos működéséről, a ritmusról, az ingerképzésről és vezetésről, a szív terheléséről, bizonyos határok között vérellátásáról ad felvilágosítást.

Laboratóriumi rutinvizsgálat: vérkép vérsejtsüllyedés, máj- vesefunkció, vércukor, vérzsírok ( koleszterin, triglicerid ), húgysav, vizelet, elektrolitok.

Egyéb vizsgálatra is lehetőség van pl.: PSA ( prosztata vizsgálat ), vas, vaskötő kapacitás, pajzsmirigy funkció, INR stb, megbeszélés szerint.

Arteriográfia: az artériás "stiffness" ( merevség ) mérésére szolgál. Az aorta merevségét, rugalmatlanságát méri. Az aorta rugalmatlansága miatt megemelkedik a szívben a nyomás, ami hosszú távon növeli az infarktus és a szédülés ( stroke ) valószínűségét. Fontos rizikótényezője a szív- érrendszeri betegségeknek.

Szívultrahang vizsgálat: tájékoztat a szív anatómiai felépítéséről mind hossz- mind keresztirányban, a szívfalak vastagságáról, mozgásáról, a billentyűk állapotáról és azok működéséről. Színkódolt Doppler technikával vizsgálható a szívben belüli véráramlás ( szűkület, billentyű elégtelenség ). Számíthatók az áramlásból és a falfeszülésből eredő nyomásviszonyok.

Carotis Doppler ( nyaki érvizsgálat ): az agyat ellátó fő ütőerek állapotáról ( meszesedés, szűkület ), az áramlási viszonyokról ad felvilágosítást. Az itt látható eltérések kezelést indokolhatnak ( meszesedés ), illetve az egyéb betegségek, eltérések kezelési stratégiáját is befolyásolják.

Pajzsmirigy UH: a pajzsmirigy állományának anatómiai vizsgálatára alkalmas. Vizsgálható a pajzsmirigy mérete, kiterjedése. Növedékek, cysták, daganatok felismerhetők. A vizsgálat alapján egyéb további vizsgálat indikálható.

Hasi UH: a hasi szervek többségének vizsgálatára alkalmas eljárás. Elsősorban a máj, epehólyag, vese, hasnyálmirigy, prosztata, méh, hasi aorta és a környezetében elhelyezkedő nyirokcsomók vizsgálatára alkalmas.

Légzésfunkciós vizsgálat: a légzési paraméterek, a tüdő térfogata és kapacitására alkalmas.

Mellvizsgálat: egy speciális készülékekkel a mell átvilágításával vizsgálható a mell szerkezete.Egyéb vizsgálat mellett a csomók korai felismerésének eszköze.

A szűrő vizsgálat jelentősége: tünetmentes, ú.n. szubklinikus szakban képes felderíteni eltéréseket, amikor még nincsenek tünetek. A korai diagnózis és kezelés a betegségek kifejlődését lassítja, megállítja, illetve megoldja a problémát. ( pl. epekő eltávolítás ).

Egészségpénztárakkal szerződésben állunk!

Magas szintű szakmai kezelések a fogászatban kardiológiában

szechenyi2020